Exameneisen

Gedurende het jaar organiseren wij verschillende examens om de voortgang van onze leerlingen te evalueren. Tijdens deze examens wordt getoetst wat er is geleerd tijdens de lessen, en afhankelijk van de leeftijd en de band worden er meer of minder examenmomenten gehouden.

Voor jonge judoka’s hanteren wij het regenboogsysteem als beloningssysteem. Dit systeem omvat gele slip, oranje slip, groene slip, blauwe slip, bruine slip en uiteindelijk de gele band. Vanaf 7 jaar werken we met halve banden, zoals half oranje, oranje, enzovoort. Dit geldt zowel voor Judo als voor Jiu-Jitsu. Het behalen van een nieuwe slip of band stimuleert de kinderen en vervult hen met trots over hun vooruitgang.

Bij volwassenen is er geen vast moment voor examens, maar we beoordelen individueel of de leerling klaar is om examen te doen.

Tijdens het examen wordt niet alleen een nieuwe band uitgereikt, maar ook een fraai diploma als erkenning voor de inzet en prestaties van de leerlingen.

De exameneisen dienen als indicatie van wat er van de deelnemers mag worden verwacht, en vormen een richtlijn om naar te streven tijdens de voorbereiding op het examen.

De examen eisen zijn indicaties van wat er van je veracht mag worden.

Jiu-Jitsu
Hele gele band (5e Kyu)
Hele oranje band (4e kyu)
Hele Groene band (3e kyu)
Hele Blauwe band (2e kyu)
Hele Bruine band (1e kyu)

Judo
Hele gele band (5e Kyu)
Hele oranje band (4e kyu)
Hele Groene band (3e kyu)
Hele Blauwe band (2e kyu)
Hele Bruine band (1e kyu)