Jiu-Jitsu / Zelfverdediging

De lessen zijn gericht om jezelf te leren verdedigen in benarde tot
levensbedreigende situaties.

De opbouw van de lessen is: Warming-up; uitleg verdedigingstechnieken; oefenen technieken en afsluiten met een cooling down. De warming-up is belangrijk ter voorkoming van blessures tijdens het oefeningen. Wij leren je stoten, schoppen en werpen; alles om je belager uit te schakelen of onder controle te krijgen. Ook technieken om je te weren tegen aanvallen met verschillenden wapens komen aan bod.
Kortom, we leren je veilig uit benarde situaties weg te komen, 
met technieken uit het oude Japan, tegen gevaren in de wereld van nu.

‘Osorezu’ is Japans met de diepere betekenis: ‘Om geen angst te hebben’. Mensen die angstig zijn, trekken gevaar aan. Zelfverzekerdheid schrikt af.

Kom naar een gratis proefles!

In de lessen leer je:
Stoten
Schoppen
Slagen
Vallen
Bevrijdingen
Afweren
Vitale punten van het lichaam

Verdedigingen bij:
Aanvallen met diverse soorten voorwerpen; mes, glas, stok, knuppel, ketting etc.
Ongewenste intimiteiten
Wurgringen en omstrengelingen

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als “zachte kunst” of nog correcter als “soepele techniek”. Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller onder  controle kan krijgen of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiu-jitsuka. Jiu-jitsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het jiu-jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.